Duurzaam garen

Hoogwaardige kwaliteitsgaren gemaakt van duurzame en low-impact materialen in een lokale productieomgeving.

Alleen het beste
is goed genoeg

Voor onze garens gebruiken we zorgvuldig geselecteerde recycle vezels van de beste kwaliteiten. Net als onze garens laten we de vezels dicht bij huis produceren. We kopen zoveel mogelijk lokaal en Europees in om de beste kwaliteit te garanderen.

Werkwijze

1 Recycle

Recycle

In de mode, uit de mode, op de afvalberg. In Nederland kun jij je oude textiel inzamelen in de daarvoor aangegeven containers. Dit textiel wordt gesorteerd op kleur én materiaal. Daarna begint het mechanische recycleproces: het textiel wordt in stukjes gehakt en vervezeld. En dat kan Jenny weer goed gebruiken.

2 Re-create

Re-create

De recyclede textielvezels komt als grondstof de spinnerij binnen. De eerste stap is het optimaliseren van de waarde door de juiste samenstelling van de recyclede textielvezels te vinden. Vervolgens verwerken we deze samenstelling tot een lont voor een optimale kwaliteit garen.

3 Spinnen tot garens

Spinnen tot garens

In onze spinnerij maken we geen gebruik van water, kleurstoffen óf chemicaliën. Wij gebruiken enkel ons ultra moderne machinepark en vakkundig collega's. Zo spinnen we bij Jenny garens in diverse diktes en kwaliteiten voor alle marktsectoren.

Sustainable
Development Goals

De textielindustrie heeft een negatief effect op het milieu: in de mode, uit de mode, op de afvalberg… Ondertussen vervuilen we water, produceren we gigantische CO2 uitstoot en worden mensen aan de andere kant van de wereld uitgebuit. Dan kan anders! Wij werken volgens de Sustainable Development Goals.

Meer informatie

Voor elke sector

Onze hoogwaardige, duurzame garens ontwikkelen we onder andere voor de 12 textiel sectoren.

Wil je meer weten of wij ook ook voor jouw organisatie een duurzame oplossing kunnen bieden? Neem dan contact met ons op.

Jenny ontwikkelt garens voor agrarisch technisch textiel zoals netten, touwen, zakken en bodem versteviging.

Ook garens voor het toepassingsgebied van technisch textiel in de bouw dat wordt gebruikt voor bescherming tegen de zon, waterdichting, geluids- en thermische isolatie, airconditioning (bouwtextiel)

Wij zijn voorstanders van slow fashion en leveren graag garens voor kleding, accessoires en ander esthetische toepassingen.

Ook garens voor Geotextielen. Geotextielen zijn doorlatende textiel structuren die, wanneer ze worden gebruikt in combinatie met grond, kunnen scheiden, filteren, versterken, beschermen of afvoeren.

Onze collectie garens is zeer geschikt voor textielen die worden gebruikt in de huiselijke omgeving – interieurdecoratie en meubels, vloerbedekking, bescherming tegen de zon, kussenmaterialen etc..

We denken graag mee over garens die inzetbaar zijn voor industriële toepassingen zoals in filtratie, transport, reiniging en andere industriële toepassingen.

Textiel voor medische toepassingen vraag om zeer hoge kwaliteit normen. In verband met het gebruik van recycle vezels, zijn onze garens niet altijd bruikbaar voor deze toepassing. Vraag naar de mogelijkheden.

Wij hebben ervaring in garens voor Automotive textiel. Dit zijn garens die hun toepassingen vinden in bijvoorbeeld de bekleding van auto’s, treinen, auto’s, bussen, vliegtuigen en schepen.

Afbreekbare of bio-based garens voor verpakkingsmaterialen kunnen we ook maken. die worden gebruikt voor het verpakken van verschillende goederen voor industriële, landbouw-, consumenten- en andere goederen.

Garens in het toepassingsgebied van technisch textiel dat de veiligheid van mensen op hun werkplek verbetert.

Garens voor toepassingen van textiel voor sport en vrije tijd zijn zeer divers, van sportschoeisel tot kunstgras tot parachutestof.