Spinning Jenny, opgericht in 2023 in Nederland, is een open-end spinnerij die gebruikmaakt van geavanceerde machines. Wij zijn gespecialiseerd in het gebruik van afgedankt textiel als grondstof voor nieuwe garens. Deze duurzame garens spinnen wij voor diverse toepassingen, zoals fashion, werkkleding voor de bouw, autobekleding en interieurstoffering. Onze focus ligt op het produceren van de hoogste kwaliteit garens met minimale impact op onze leefwereld.

Spinning Jenny zet zich in voor een duurzamere textielindustrie. Onze missie is het verhogen van het bewustzijn bij zowel producenten als consumenten. Wij zien een toekomst waarin afgedankt textiel niet wordt beschouwd als afval maar als waardevolle grondstof. We geloven in de kracht van recycling, innovatie en samenwerking om impact te hebben op de industrie en de samenleving.

Als lid van Cibutex kunnen we samenwerken met diverse partners in de industrie die onze visie delen om duurzaamheid in de textielindustrie te bevorderen. Cibutex is een een sterke facilitator die samenwerkingen en dwarsverbanden mogelijk maakt. Leden van Cibutex zetten zich in om de productieketen van de textielindustrie te sluiten. Door samen te werken met de partners van Cibutex nemen we het heft in eigen handen en wachten we niet op wet- en regelgeving van de overheid. Vanuit de markt nemen we samen initiatief. We geloven er stellig in dat we samen de textielindustrie circulair kunnen maken.

Vragen naar aanleiding van dit artikel? Mail naar info@spinningjenny.nl

Terug naar overzicht