Spinning Jenny

De naam Spinning Jenny is een verwijzing naar de uitvinding van een nieuw type spinmachine, uitgevonden door James Hargreaves in 1764. Deze machine zorgde destijds voor opschaling, doordat er meerdere draden tegelijk gesponnen konden worden. Groot produceren? Dat is precies wat wij doen!

veelzijdig
lokaal geproduceerd
nederlands vakmanschap
hoogwaardig
duurzaam
sterk

De nieuwste techniek

Onze spinnerij is één van de modernste spinnerijen van Europa. Wij werken met de nieuwste machines en een team van pioniers en probleemoplossers. We gaan geen uitdaging uit de weg! Op deze manier kunnen we grootschalig zorgen dat textielafval, onze nieuwe grondstoffen worden en er zo min mogelijk verbrand of gestort wordt. Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze toekomstige generaties.

Onze Golden Circle

1 Why

Why

De opkomst van Fast Fashion en de steeds groter wordende consumptiemaatschappij zorgen voor grootschalige vervuiling van de aarde. Uitgeputte bronnen, emissies, water vervuiling en groter wordende afvalbergen zijn een wereldwijd probleem. Met Spinning Jenny leveren wij een bijdrage aan het verduurzamen van de textielindustrie. De kleine overgebleven industrie is nog erg afhankelijk van grote buitenlandse partijen, terwijl er in Nederland en Twente nog veel kennis aanwezig is. Hier wil Spinning Jenny lokaal aan bijdragen.

2 How

How

We gaan de wereld een beetje mooier maken door het spinnen van circulaire garens. We willen anders zijn en recycling uit het hokje stoffig halen. We willen de textielindustrie weer terugbrengen naar Europa/Nederland. We bieden Nederlandse textielverwerkers een productiepartner en de overgebleven brei- en weverijen een betrouwbare partner voor kwaliteitsgaren.

3 What

What

We maken hoogwaardige kwaliteitsgarens gemaakt van duurzame en low-impact materialen in een lokale productieomgeving.

Twents vakmanschap
in een nieuw jasje

De persoonlijke aanpak vormt ons team. 

Check de vacatures